noin 20 tryffeliä
½dl vadelmia (tuore tai pakaste) suosittelen laittamaan hieman enemmän.
1rkl sokeria
25g voita
1/4dl kuohukermaa
150g tummaa suklaata
150g maitosuklaata
kaakaojauhetta
1. Laita vadelmat ja sokeri kattilaan. Keitä seosta niin, että osa nesteestä haihtuu.
2. Sulata voi toisessa kattilassa. Lisää siihen kerma ja vadelmat.
3. Murskaa suklaa ja ripottele se lämpimään kermaseokseen. Anna sulaa ja sekoita seos tasaiseksi.
4. Anna tryffelimassan hyytyä viileässä.
5. Ota massaa teelusikallinen ja pyörittele siitä pieniä palloja. Kaada kaakaojauhetta vadille, ja pyörittele tryffelit lopuksi jauheessa niin, että peittyvät kokonaan.
Ylempään kuvaan käytin mansikanmakuista suklaata ja valkosuklaata, dippasin tummaan suklaaseen.
Alempana olevat on samaa massaa, tomusokerissa pyöriteltynä.
Ja alla olevat ohjeen mukaan.
Joulukuun Ellestä löytyi tämä ohje.
Kommentit